marți, 11 februarie 2014

"Be the change that you wish to see in the world"

Be the change that you wish to see in the world spunea Mahatma Gandhi. N-am inceput intamplator cu citatul asta, ci pentru ca vreau sa va povestesc cateva lucruri despre doua proiecte pe care le-am descoperit si care ne arata ca fiecare dintre noi poate face ceva pentru lumea in care traim. Nu vorbesc de lucruri complicate, care necesita fonduri, planificari detaliate, etc. ci de simpla dorinta de a nu ramane indiferent. 

Asadar prima poveste e a celor de la fundatia Playing For Change care isi doreste sa uneasca oamenii din toate colturile lumii prin...muzica! Artistii care canta pe strazile marilor orase din mai multe tari formeaza astazi o formatie care calatoreste in jurul lumii, raspandind mesajul iubirii si al sperantei in toate limbile. In plus, fundatia strange bani pentru infiintarea unor scoli de arta pentru copii. 
Maybe music CAN change the world! 









A doua poveste este a lui Vivienne Harr, o fetita care la numai noua ani s-a gandit sa deschida o taraba cu limonada timp de un an, in scopul strangerii de fonduri pentru copiii care traiesc in sclavie. Vivienne a avut ideea dupa ce a vazut o fotografie cu doi copii nepalezi muncind carand pietre in spate pentru a castiga bani. Un an mai tarziu, ea a reusit sa stranga 200 000 de dolari pe care i-a donat unei asociatii iar limonada ei este acum imbuteliata si vanduta la magazinele din oras. Cu ajutorul platformelor de socializare Vivienne vrea sa atraga atentia asupra cauzei pentru care lupta, si se pare ca reuseste, Make a stand lemonade fiind un proiect cunoscut care a convins si alti oameni sa se implice si sa fac un gest mic pentru o cauza mare. 

“I saw a picture of two boys with big rocks strapped across their heads. To feel better, they were holding hands. I learned that these boys are brothers … and slaves. I thought slavery ended with Abraham Lincoln. But it still happens. I wanted to do something about it, because compassion is not compassion without action. It’s just feeling sorry for someone”