joi, 25 septembrie 2014

Povesti din Bucuresti

Capitala e un oraș unic, un amalgam de biserici, blocuri comuniste, case luxoase și clădiri istorice. Bucureștiul se dezvoltă frumos; din ce în ce mai multe evenimente și locuri cărora să le treci pragul. 
Însă cea mai frumoasă descoperire rămân întotdeauna oamenii, cu poveștile lor simple dar încântătoare. Despre oamenii frumoși din Capitala vorbește și Bucureșteanul, seria de articole DoR care de doi ani ne ajută să vedem dincolo de meserii, statut social și, în general, aparențe. Întâmplările oamenilor din jurul nostru, croitorese, piloți de avioane, ciocolatieri, vânzători de ziare și de apă minerală, artiști și activiști; povești de dragoste epice; oameni care își urmează pasiunile cu orice sacrificiu, fie că e propria brutărie sau mașinile de epocă. 


Bucureșteanul e despre minunățiile care apar prin oraș, cum ar fi socata arhitectului Gabone, sau atelierele defăcut pâine ale Vivianei Mârza, dar și despre oamenii care încearcă să-i ajute pe ceilalți, cum e asistentul medical Cristi Marin, care își dedică timpul persoanelor fără adăpost din sectorul 3, sau voluntarii care au construit o grădină pe un teren abandonat de lângă Pipera, pentru SOS Satele Copiilor. Bucureșteanul e despre iubire − a soților Stoicescu, care sunt împreună din 1941, a actriței Alina Crăiță, care a fost cerută în căsătorie de actorul Valentin Mihalache pe scenă, în timpul unui spectacol, a Mariei, care a devenit mama unei fetițe la 19 ani.


Seria Bucureșteanul este în același timp o școală în care studenți și tineri jurnaliști învață rigorile documentării, scrierii și verificării și o șansă pentru noi să-i descoperim. Pentru a-și îndeplini țelul (40 de noi articole și susținerea altor tineri jurnaliști și fotoreporteri) proiectul Bucureșteanul s-a înscris pentru donații pe platforma The Big Lunch București, un eveniment de comunitate și de fundraising pentru cauze din București.  

The Big Lunch București își propune să facă fundraising pentru 15 cauze comunitare într-o singură zi (27 septembrie), pe parcursul câtorva ore. Oricine poate organiza un prânz la el acasă, la serviciu, în parc, la terasă ori chiar la restaurantul preferat, iar sumele strânse se vor duce către una sau mai multe cauze propuse pe platformă.

Oricine poate susține Bucureșteanul, organizând un prânz vesel cu prietenii și accesând pagina proiectului de pe Galantom

Vă mărturisesc că îmi place foarte mult ideea asta de mobilizare pentru proiecte importante pentru comunitatea noastră; iei prânzul cu prietenii și te implici în același timp într-o cauză pe care vrei să o sprijini. Cum ziceam la început, Bucureștiul devine din ce în ce mai frumos :)