miercuri, 24 septembrie 2014

Ce mai citim?!

Scriam acum ceva timp despre cat de greu gasesc 4-5 posturi de radio pe care sa le ascult fara nevoia acuta de a schimba frecventa. Cam acelasi lucru mi se intampla si in ceea ce priveste revistele si ziarele. Visez la dimineti in care sa ma duc la cutia postala, in halat si papuci, sa-mi iau ziarul si apoi sa ma bucur de o lectura placuta insotita de o cana cu cafea. Evident ca as putea sa ma duc la chioscul de ziare sa cumpar, dar varianta asta pare mult mai interesanta. As putea sa citesc totul si pe net, dar eu sunt mai old fashioned si prefer varianta de hartie (call me non eco friendly, dar laptopul meu nu poate sa redea mirosul de hartie proaspat scoasa de sub tipar). Lasand la o parte problemele de ordin logistic pe care aceasta dorinta le ridica (cum ar fi livrarea ziarului la o ora matinala, astfel incat lectura mea sa nu devina una de seara, dupa serviciu, sau increderea in vecinii curiosi, dornici si ei de lectura), ar mai fi ceva... ce mai citim? Care sunt ziarele sau revistele la care as putea sa ma abonez? Is it just me sau chiar nu mai exista niciun ziar cotidian decent pe piata noastra?! 
Nu imi plac lamentarile de genul "numai la noi se putea intampla asa ceva" si de obicei sustin tot ce este autohton si de calitate, insa de data asta a trebuit sa aleg mai mult presa straina in defavoarea celei de la noi. 





Ca sa nu mai lungim povestea, iata ce selectie am facut: 

- articolele lui Cristian Tudor Popescu despre viata politica autohtona (pe net, nu pe hartie, pentru ca restul ziarului nu ma atrage)
- Courrier International pentru informatii din jurul lumii 
- DoR pentru articole de suflet si intamplari frumoase din viata cotidiana (pacat ca revista apare trimestrial) 
- House & Garden pentru cascat gura la case frumos amenajate 
- recent relansatul Forbes Life, intr-un format chiar placut pentru lecturile de weekend
- Elle sau Marie Claire France pentru girly stuff (au articole mai interesante decat variantele romanesti) 
- si evident NG, anytime & anywhere 

Cum niciuna din aceste publicatii nu apare zilnic (cu exceptia articolelor CTPului), placerea s-a transformat intr-una saptamanala/lunara, dar lista e lunga cat sa satisfaca nevoia de lectura alaturi de multe cafele, in frumoasele dimineti de acasa :)


Pe voi ce ziar sau revista va insoteste dimineata, la cafea?