luni, 17 februarie 2014

Cărțile momentului

Exista carti care, desi sunt prezentate in forma unor albume de fotografie, spun o poveste fascinanta. Doua astfel de carti m-au cucerit in momentul de fata, asa ca yours trully va recomanda sa rasfoiti Humans of New York si A year of mornings

Nu stiu daca voi va intrebati uneori, cand mergeti pe strada, ce fel de oameni sunt cei cu care va intersectati, care e povestea lor, de ce sunt tristi sau veseli. Ei bine, despre asta e vorba in HONY, despre oameni obisnuiti care traiesc in New York si pe care Brandon ii fotografiaza in viata lor de zi cu zi, nu fara a le pune si cateva intrebari. Unele scot la iveala lucruri emotionante, in timp ce altele sunt savuros de amuzante. 










365 de dimineti...asa incepe povestea cartii A year of mornings. Intr-o dimineata de decembrie, in 2006, doua prietene care stau la aproximativ 5000 de km distanta una de cealalta posteaza doua fotografii pe Flickr. Doua imagini ale vietii cotidiene, scene din bucatariile lor la prima ora a diminetii. Observand asemanarea cromatica dar si de continut a fotografiilor, cele doua stabilesc sa publice cate o astfel de fotografie in fiecare saptamana, fara sa discute in prealabil sau sa faca vreun aranjament asemanator. O parte din imaginile surprinse formeaza cartea A year of mornings, impresionanta datorita asemanarii fotografiilor dar si pentru ca vorbeste despre un moment firesc al zilei, in viata a doua prietene care desi sunt atat de indepartate au aceleasi tabieturi. 




Acum ca am elogiat cartile, sa va dau inca o veste buna! Caci daca v-ati gandit sa intrati pe Amazon pentru cumparaturi, va sfatuiesc sa nu o faceti. Cartile exista pe www.books-express.ro, care a devenit libraria mea preferata, pe langa Carturesti. Zeci, sute de titluri straine pe care inainte trebuia sa le comand online din alte tari, sunt acum mult mai aproape. Oameni amabili care te ajuta cu orice informatie, un sistem de puncte de fidelitate, livrare la un pret cinstit si multe multe carti! La books-express le gasiti si pe cele laudate mai sus. Have a look and it will be love at first sight!