joi, 4 aprilie 2013

Brugge...tout simplement

Brugge este un oras cu o arhitectura fascinanta, iar cele cateva canale transforma o simpla plimbare intr-o experienta deosebita.








Din piata centrala, Markt, te poti pierde pe stradute, savurand o bautura calda la o terasa, incercand celebrii cartofi prajiti belgieni ori incarcatul desert cu gauffres sau pentru a admira celebra dantela brodata inca manual de mesterii de aici.







Desi orasul este unul istoric, cladirile sunt foarte bine consolidate, iar centrul vechi, in alte orase eminamente turistic, este aici un cartier obisnuit in care brughezii isi duc viata boema si linistita.
Ferestrele mari, aproape de trotuar iti permit sa admiri tabloul vietii obisnuite de familie... Ca peste tot in Belgia, orasul se cufunda in liniste la ora serii. Strazile devin pustii iar actiunea se muta fie in restaurante,  fie in spatele usilor frumos colorate ale cladirilor rezidentiale.








As spune ca acesta este orasul ideal pentru o persoana care cauta linistea intr-un loc cochet, sigur si pitoresc. Ar mai trebui doar putina muzica, ca sa mai incalzeasca atmosfera in zilele lungi si reci de iarna!