marți, 14 octombrie 2014

Bucuresti frumos - Wild Olive

Imi place cum s-a dezvoltat Bucurestiul in ultimii ani. Daca prin 2006 imi doream sa avem si noi o capitala in care sa aiba loc mai multe evenimente culturale, cu mai multe cafenele si locuri faine de iesit, cred ca astazi Bucurestiul este un oras interesant, cu un frumos dialog al timpului. Are ceva din Berlin, dar ramane autentic. Nu e fancy si boem ca Parisul, dar e un spatiu urban modern in care au aparut business-uri la care acum ceva vreme nici nu visam: cinele Irinei de la Pop-up dinner, targurile taranesti de la MTR, yard sale-urile, multe jazz si mult vin. One must be proud of all that! 
Asa ca incepand de azi va prezint Bucuresti frumos, o serie de locuri din oras care mie imi plac foarte tare: magazine si mici buticuri, restaurante, cafenele, zone rezidentiale, parcuri, stradute, etc. Locuri in care chiar simti cum s-a schimbat orasul in ultimii ani si care te fac sa te simti bine!
Sa-i dam drumul, zic... Prima adresa de pe aceasta lista este strada General Eremia Grigorescu no. 4. Mai simplu, strada cu Shift si cu teatrul Tandarica. In capatul dinspre strada Polona, o casa alba in stilul art deco al anilor '20 gazduieste magazinul Wild Olive. Ce este atragator la acest magazin? Simplu: totul! Casa, care este singurul sediu al brandului in Europa, cu un aer elegant si fara prea multe reclame, interiorul in care predomina negrul si care are un aer de farmacie veche, produsele naturale in ambalajele deosebite si mai ales povestea lor. 

Wild Olive African Artisans este un brand dezvoltat de o romanca mutata in Africa de Sud, care inseamna mult mai mult decat o linie de produse cosmetice naturale. Inseamna sustinerea fermierilor care exploateaza cu responsabilitate resursele naturale, inseamna cult pentru traditie, arta, artizanat si lucru manual, respect pentru natura si conservarea resurselor naturale. Toate produsele contin ingrediente naturale, plante din Africa de Sud. Poate de aceea mirosul lor vi se va parea neobisnuit, intens, natural. Fiecare etapa este realizata manual, pornind de la prepararea produselor, pana la ambalarea si etichetarea lor. In plus o parte din ambalaje sunt realizate manual, fiind opere ale unor artisti din Africa de Sud sau Romania. Lista mea de argumente este lunga, asa ca va sfatuiesc sa descoperiti locul asta cu ochii vostri. Este un magazin unic in Bucuresti, unde veti fi intampinati cu zambetul pe buze si cu multa rabdare. Produsele Wild Olive nu sunt tocmai ieftine, insa au o poveste fascinanta si merita sa le descoperiti, mai ales ca locul nu va face sa va simtiti deloc stânjeniți. Din contra, desi este un glamshop, atmosfera este cat se poate de primitoare.  








20Eight Design este guest artisan of 2014 si a creat acest ambalaj unic pentru uleiul de baie.