vineri, 6 decembrie 2013

Berlin: istorie, design si arta urbana

Berlinul este un oras cool pentru ca are tot ceea ce este in trend in momentul de fata: o istorie care nu se vede in muzeu, ci pe strazi, multa arta urbana, cafenele si restaurante cu design inedit. Este destinatia ideala pentru un city break european. 

Poti incepe plimbarea prin Berlin in Mitte, dar nu trebuie sa te opresti doar la atat pentru ca orasul are multe de aratat. Te poti opri la Olive pentru o cafea si trebuie sa treci dupa aceea si pe la magazinul cu cea mai vasta si interesanta colectie de reviste, Do you read me.

Daca vrei un city break de neuitat poti alege variante de cazare total neobisnuite. Poti sta pe o barca (Modern houseboat mai exact), intr-un mic golf al raului Spree: how unique is that? Te poti bucura de un design modern, mobila de calitate, o priveliste frumoasa asupra raului, o seara la caldura semineului, pe timp de iarna, sau o zi la soare pe sezlong, vara.

Daca esti adeptul formelor alternative de cazare Berlinul vine cu o solutie cat se poate neasteptata: Plus One Berlin este un fel de couchsurfing, dar nu chiar. Adica poti rezerva un studio cosy si pe langa asta primesti bonus si un ghid, adica un berlinez care te va insoti prin oras in timpul vacantei tale. Il poti alege dintr-o lista de 28 de localnici. How cool is that? 

In cele din urma poti lua cina printre obiecte de arta, intr-o cladire industriala unde gateste unul dintre cei mai cunoscuti bucatari germani. La soupe populaire este destinatia pentru iubitorii de gastronomie si arta.




























Daca ti-am starnit curiozitatea si nu stii cum sa faci sa ajungi mai repede la Berlin, am si un pont: 

in perioada 1 – 31 Decembrie 2013, Oficiul de Turism al Germaniei si airberlin au in derulare un concurs prin care invita participantii sa cunoasca mai bine Germania ca destinatie de vacanta. Premiul concursului este un City Break de 3 zile (doua nopti) la Berlin, pentru doua persoane, cu transportul si cazarea asigurate.

Ce trebuie sa faci?

1. Acceseaza pagina de concurs: www.germany.travel/concurs

2. Raspunde corect la cele 5 intrebari din formular. Daca se intampla sa nu cunosti raspunsul, butonul rosu cu “Daca nu stii raspunsul, click aici si vei afla”, o sa te ajute.

3. Completeaza corect datele la final

Organizatia Germana pentru Turism este o institutie de stat ce promoveaza Germania ca destinatie turistica si are peste 30 de reprezentante in diferite tari. Reprezentanta din Serbia se ocupa de promovarea Germaniei in 6 tari, inclusiv Romania.

airberlin este una dintre cele mai importante companii aeriene din Europa si zboara catre 147 de destinatii in intreaga lume, iar din luna ianuarie 2013 opereaza 7 zboruri saptamanale pe ruta Bucuresti – Berlin.


Asadar, click aici pentru a intra in concurs! Good luck!