marți, 16 iulie 2013

Pop-up dinner concept

Săptămâna trecută am participat pentru prima oară la un pop-up dinner. Foarte cunoscut în alte țări, ca supper club sau restaurants in private homes, conceptul există acum și la noi datorită Irinei și a lui Vali Hristu. 
Ce înseamnă defapt?! O persoană pasionată de gătit, care nu vrea sa fie îngrădită de regulile impuse de un restaurant și care organizează cine în locații diferite (alese pe sprânceană). 
Cum funcționează?! Se stabilește un meniu (compus din aperitiv, fel principal și desert) și un preț,  se face public evenimentul, se gătește cu pasiune, se socializează
Ideea acestor cine este să mănânci ceva ce restaurantele nu servesc de obicei (știm cu toții că meniurile se repetă în majoritatea restaurantelor), din ingrediente proaspete și inedite. In plus cina este și un prilej de socializare, căci are loc într un cadru familial și destul de restrâns (în jur de 20-25 de persoane). Nu te grăbește nimeni, nu simți cum ospătarul se uită urât când comanzi doar o salată... și lista de avantaje poate continua. 
Americanii le mai spun și anti-restaurants și le organizează uneori chiar la ei acasă.  Oricum le-am numi, aceste cine sunt o idee frumoasă
Dacă nu ați participat până acum, merită să încercați - vă recomand cu drag! 

Mai multe informații găsiți aici:  http://popupdinner.blogspot.ro/