marți, 23 iulie 2013

Making of: the newspaper wall

Un tapet din ziare este ceva ieșit din comun (va schimba complet aspectul camerei) și nu foarte greu de realizat. Iată câteva sfaturi: 

Aveți nevoie de:

- ziare: puteți decupa textele, caricaturile, titlurile care vă interesează, orice. Preferabil ar fi să folosiți ziare cu hârtie mai groasă deoarece vor fi mai ușor de lipit (ex. Dilema Veche)


- adeziv pentru tapet (se găsește sub formă de praf și se amestecă cu apă, pană la obținerea unei paste gelatinoase), o pensulă și un trafalet (tot pentru tapet, pentru a presa hârtia și a elimina golurile de aer). Se găsesc toate la orice magazin de amenajări interioare.


- bucățile de ziar se udă pe verso (oricum și partea care rămâne la vedere se va uda destul de tare, dar cu adeziv se dă doar pe spate) și se lipesc migălos una câte una pe perete (cu atenție deoarece hârtia se rupe foarte ușor, fiind subțire și udă). Folosiți cu grijă trafaletul pentru a presa hârtia, dar și pentru a elimina golurile de aer. De foarte multe ori acesta se lipește de ziar, asa ca eu am presat hârtia și cu mâna.





- folosiți bucăți mari de ziar pentru a acoperi colțurile, iar dacă pe alocuri ziarul de dezlipește puteți da cu pensula udă direct pe perete, peste hârtie (aceasta se usucă fără a lăsa vreo urmă). 



Et voila: