joi, 30 mai 2013

Despre cum sa faci ceea ce-ti place

PERSEVERÉNȚĂ s.f. Stăruință; neclintire; tenacitate; perseverare. [Var. perseveranță, perseverință s.f. / cf. fr. persévérance, lat.perseverantia]. 


Iată un cuvânt ce îi caracterizează pe oamenii care luptă pentru a realiza ceea ce își doresc. Paula este unul dintre oamenii perseverenți pe care îi cunosc. Interesul ei pentru HR a însemnat o experiență continuă de învățare și educare: de la voluntariat, la training-uri și workshop-uri - toate făcute în timpul liber. Însă niciun efort nu este prea mare atunci când muncești cu pasiune. Paula își dedică acum timpul consilierii în carieră, adică îi ajută pe oameni să își descopere calitățile și să nu își irosească timpul în activități care nu li se potrivesc sau care nu îi mulțumesc. Consilierea nu-i un lucru ușor,  în opinia mea, pentru că presupune o conturare realistă a imaginii de sine. Tocmai de aceea, oamenii care reușesc în acest domeniu al resurselor umane sunt de admirat. 


Si dacă încă nu v-am convins, iată câteva informații utile despre consilierea în carieră: 

·         Vrei să faci o schimbare pe plan profesional, dar nu știi încotro să te îndrepți?
·         Trebuie să iei o decizie, dar nu te poți hotărî?
·         Ai dificultăți la locul de muncă?
·         Ești demotivat și plictisit?
·         Îți cauți un job și nu reușești să înțelegi de ce nu ești chemat la interviuri sau ești respins?

Puterea este în mâinile tale! Doar tu poți face ceva pentru a-ți îmbunătăți viața!

Primul pas ar fi să apelezi la un specialist în domeniu care te poate ghida în acest sens.

Consilierul în carieră este acea persoană care îți oferă suport și te ghidează spre a face o schimbare, spre a te dezvolta profesional, spre a lua cea mai bună decizie pentru tine. 
Mai multe despre HR și consiliere găsiți aici: Paula ne învață o lecție simplă, despre cum să faci ceea ce-ți place! Eu zic să o urmăm!