marți, 19 februarie 2013

Cadouri inspirate

Cadourile pe care le ducem gazdelor unei petreceri sunt de cele mai multe ori cumpărate în grabă, de la cel mai apropiat magazin de cartier sau benzinărie
Eu vă provoc să redescoperim plăcerea de a face cadouri inspirate și fine. Să le facem celorlalți o bucurie nu ar trebui să fie un lucru atât de greu, cu atât mai mult când vine vorba de prieteni!
Iată câteva idei  :

1. Celor care iubesc licoarea lui Bachus le puteți oferi o sticlă de Corcova Rose și un ghid care sa ii ajute la cunoașterea vinurilor - buget aprox. 60 de lei. Cumparaturile se fac rapid, deoarece produsele se găsesc pe Blvd. Dacia și la Cărturesti Verona. 


2. Chiar și cei mai novice bucătari apreciază sarea de mare și trufele, astfel că puteți oferi în dar  sare de mare din Israel și ulei de măsline cu trufe. Se găsesc în Dorobanți la Oliviers&Co. și Magazinul de mirodenii. Puteți adăuga și șervet de masă, se găsesc din plin la Ikea - buget aproximativ 70 de lei. 

3. Când organizezi o petrecere, ultimul lucru la care te gândești este ce vei manca a doua zi la micul dejun. Asa că, umple un coș din casă cu toate cele necesare pentru micul dejun: ceai, cafea, lapte, suc de portocale, unt și marmeladă, baghetă și pain au chocolat, și oferă-l gazdelor tale. Vor prefera cu siguranță acest mic dejun, în locul bucatelor reci rămase de seara.  Buget - aproximativ 80 de lei. 



4. Pasta kit - nimic mai simplu. Toata lumea iubeste pastele, asa ca, alaturati trei ingrediente simple dar de calitate, pentru cadou de apreciat. Buget: aproximativ 50 de lei. Produsele le gasiti la Republica del Gusto





5. Pe gourmetspanishgifts.ro găsiți o sumedenie de produse spaniole, de la Cava și jamon iberico, pana la ciocolata. Site-ul a propus aceste cadouri pentru Crăciun, eu zic însă că merg și în restul anului, dacă le scoateți ornamentele. Coșurile au preturi începând de la 90 de lei.  


6. Ultima mea propunere este pentru cei realmente pasionați de gătit. M-am gândit ceva timp înainte de a posta aceasta idee, dar sper că va inspira pe cineva.  
Zahărul aromat adaugă un gust subtil deserturilor sau cafelei. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați zaharul cu bețe de vanilie, coajă de lămâie sau portocală (lăsată la uscat o zi).  Puneți amestecul în borcane închise ermetic (de la Ikea) și lăsați-l o zi sau două pentru ca zahărul să devina aromat.  Buget : aproximativ 50 de lei.





Cu bine,
Miky